Veelgestelde vragen apparatuurservice & garanties

Eskimo Joe's is een samenwerking aangegaan met een technische specialist op het gebied van Slush.  We proberen u via telefonische support en service u zo snel mogelijk af te helpen. De responstijd zal variëren afhankelijk van uw locatie, tijd van het jaar (hoogseizoen) etc. 

Als u ooit problemen ondervindt met  uw Eskimo Joe’s slush machine volgt u de onderstaande stappen:

Stap 1

Verwijzen wij u naar onze  Eskimo Joe’s slush machine User Guides om te zien of u het probleem zelf kunt oplossen. De meeste problemen kunnen eenvoudig worden opgelost met behulp van onze User Guides. 

    * NB - U heeft deze User Guides via e-mail kort na de aankoop van uw machine ontvangen - Als u niet beschikt over de User Guides neem dan contact met ons op kunnen we ze alsnog naar u toe sturen.

Stap 2 

Als uw probleem niet met behulp van de User Guides  kan worden opgelost neem dan online contact met ons op  met behulp van live chat of gelieve een bericht achter laten achter laten op de chat

Mocht u buiten kantooruren contact willen opnemen. Graag zo uw kwestie zo gedetailleerd omschrijven zover dat mogelijk is.

Stap 3 

Mocht uw probleem niet worden opgelost na contact met ons, zullen wij u  door verwijzen naar deskundige telefonische ondersteuning met een van onze service partners.  

Stap 4 

Als het probleem met uw machineniet kan worden opgelost via de deskundige telefonische ondersteuning, wordt u gevraagd om een ​​gespecialiseerd bezoek te boeken op de website van Eskimo Joe.